Inici

La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d'Cultura i Esport, és una hemeroteca digital que ofereix als ciutadans un repertori extens, variat i creixent de premsa històrica i revistes culturals en llengües espanyoles. Tant pel volum com per la qualitat dels fons, aquesta hemeroteca constitueix un dels principals projectes de digitalització de premsa que s'han dut a terme a Espanya i té un pes considerable en l'àmbit internacional. L'organització dels continguts, així com les funcions avançades de cerca en el text de les publicacions la converteixen en una eina inestimable per a la investigació històrica, sociològica, cultural o genealògica.

El projecte és el resultat de la cooperació del Ministeri d'Cultura i Esport amb les comunitats autònomes i altres institucions com ara ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats i institucions privades que conserven col·leccions de premsa històrica i les hi cedeixen perquè les digitalitzin.

Avui dia, l'febrer de 2019, aquesta hemeroteca ofereix aproximadament vuit milions i mig de pàgines digitalitzades, en accés obert i gratuït.

 

Mes informació

Notícies + Vegeu-ne Més

¡ÚLTIMA HORA! Incorporaciones 4º trimestre de 2023

En el último trimestre del año se han incorporado nuevas cabeceras, así como años de cabeceras ya xistentes en el portal. La aportación procede de la digitalización de fondos de Promecal, de la BPE en Guadalajara, la BPE en Valladolid y la Hemeroteca Municipal de Madrid.

 

>>Más información

NOVEDADES (junio - septiembre 2023)

La Biblioteca Virtual de Prensa Histórica ha incorporado números nuevos de cabeceras existentes en el portal, así como la donación del Boletín Oficial de la Provincia de Valladolid. Con estas nuevas cargas, el portal alberga un total de 2.773 cabeceras con 13.858.556 imágenes.

¡No te lo pierdas! ¡Descúbrelas!

>>Más información

Enlaces destacados