Inici

La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d'Cultura i Esport, és una hemeroteca digital que ofereix als ciutadans un repertori extens, variat i creixent de premsa històrica i revistes culturals en llengües espanyoles. Tant pel volum com per la qualitat dels fons, aquesta hemeroteca constitueix un dels principals projectes de digitalització de premsa que s'han dut a terme a Espanya i té un pes considerable en l'àmbit internacional. L'organització dels continguts, així com les funcions avançades de cerca en el text de les publicacions la converteixen en una eina inestimable per a la investigació històrica, sociològica, cultural o genealògica.

El projecte és el resultat de la cooperació del Ministeri d'Cultura i Esport amb les comunitats autònomes i altres institucions com ara ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats i institucions privades que conserven col·leccions de premsa històrica i les hi cedeixen perquè les digitalitzin.

Avui dia, l'febrer de 2019, aquesta hemeroteca ofereix aproximadament vuit milions i mig de pàgines digitalitzades, en accés obert i gratuït.

 

Mes informació

Notícies + Vegeu-ne Més

Recomendaciones para Proyectos de Digitalización de Patrimonio Bibliográfico y Fotografía Histórica

22/09/2021

El Consejo de Cooperación Bibliotecaria acaba de publicar sus Recomendaciones para Proyectos de Digitalización de Patrimonio Bibliográfico y Fotografía histórica. Este documento es fruto de la actividad del Grupo de Trabajo de Buenas Prácticas en Digitalización, conformado por expertos en digitalización, fotografía, biblioteca digital y fototeca histórica, de diversas instituciones españolas (Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Biblioteca Nacional, Universidad Carlos III, C.A. de Galicia, FEDAC, U. de Valencia y U, de Las Palmas de Gran Canaria ).

Este trabajo pretende ser una guía y referencia para aquellas instituciones o empresas que gestionen o ejecuten proyectos de digitalización de fondos patrimoniales en el ámbito español y latinoamericano.

>>>Acceso al documento

>>>Más información

Últimas cargas (prensa de Cantabria): julio de 2021

En julio de 2021 se ha cargado una colección de prensa de Cantabria proveniente de la Hemeroteca Municipal de Santander. La colección incluye las siguientes cabeceras:

- La Voz de Cantabria

- El pueblo cántabro

- Hoja Oficial del lunes de la provincia de Santander

- La Región (esta publicación ya estaba en la BVPH, la nueva carga completa el ejemplar)

- La Región cántabra (esta publicación ya estaba en la BVPH, la nueva carga completa el ejemplar)

 

Enlaces destacados