Inici

La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d’Cultura i Esport, és una hemeroteca digital que ofereix als ciutadans un repertori extens, variat i creixent de premsa històrica i revistes culturals en llengües espanyoles. Tant pel volum com per la qualitat dels fons, aquesta hemeroteca constitueix un dels projectes de digitalització de premsa principals que s’han dut a terme a Espanya i té un pes considerable en l’àmbit internacional. L’organització dels continguts, així com les funcions avançades de cerca en el text de les publicacions, la converteixen en una ferramenta inestimable per a la investigació històrica, sociològica, cultural o genealògica.

El projecte és el resultat de la cooperació del Ministeri d’Cultura i Esport amb les comunitats autònomes i altres institucions com ara ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats i institucions privades que conserven col·leccions de premsa històrica i les cedeixen perquè les hi digitalitzen.

Hui dia, en febrer de 2019, aquesta hemeroteca ofereix aproximadament vuit milions i mig de pàgines digitalitzades, en accés obert i gratuït.

 

Més informació

Notícies + Vegeu-ne Més

¡NOVEDAD! Cabeceras incorporadas en diciembre de 2022

La Burra de Balaam : rebuzno semanalSe han incorporado a la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica nuevas cabeceras, y números de cabeceras ya integradas en el portal de varias instituciones, como son: Museo Cerralbo, Museo del Romanticismo, Museo Nacional de Escultura, y de las Bibliotecas Públicas del Estado de Zaragoza y Valladolid. Con esta nueva carga, se han integrado 49 nuevas cabeceras y añadido números a dos ya existentes.

>>Más información

Nuevas incorporaciones: noviembre de 2022

Se han incorporado a la Bibloteca Virtual de Prensa históricas nuevos números de cabeceras ya existentes en el portal, así como cabeceras nuevas procedentes de las Bibliotecas Públicas del Estado en Palma de Mallorca, Zaragoza, Logroño, León y Valladolidad, y de la Hemeroteca Municial de Madrid. Sumanos más de 35.000 números nuevos al portal.

Enlaces destacados