Biblioteca Virtual de
Premsa Històrica

Presentació

La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica és un projecte en marxa, resultat d’un procés de digitalització cooperativa del Ministeri de Cultura, les comunitats autònomes i altres institucions de la memòria, amb el que es pretén, simultàniament, preservar i fer accessibles uns materials bibliogràfics que es caracteritzen per ser exemplars únics i, per tant, de difícil accés.

Aquesta nova versió de la Biblioteca Virtual de Premsa Històrica incorpora una important i nova funcionalitat, la possibilitat de cercar per qualsevol paraula a qualsevol pàgina i a qualsevol periòdic digitalitzat. 

Si aquesta nova funcionalitat no es va afegir des de l’inici del projecte va ser perquè es desitjava realitzar el reconeixement òptic de caràcters amb les màximes garanties, sense utilitzar una solució informàtica que fos dependent en excés d’una marca o d’un producte comercial i que impedís posteriorment l’intercanvi d’informació, bàsic en un projecte com aquest que es porta a terme de forma cooperativa entre el Ministeri de Cultura i les Comunitats Autònomes, a més a més d’un número creixent de diverses institucions de la memòria.

La solució l’ha proporcionat ALTO (Analyzed Layout Text Object) que es venia utilitzant en grans projectes de reconeixement òptic de caràcters, en projectes de digitalització de premsa, tant d’Europa com de la resta del món i, molt especialment, als Estats Units i Austràlia.

 

Més Informació

 

Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI. Este enlace abre una ventana nueva

© Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

www.digibis.com